Wintersport 2015

Vorige week was het tijd voor onze winterpsort vakantie. Samen met Bo en Inge zijn we ruim 1.000 km naar het zuid-oosten gereden om deze keer uit te komen op het Landal park in Katschberg.

De heenreis verliep redelijk soepel, op wat kleine stukjes file na hebben we eigenlijk vrij vlot door kunnen rijden. Totdat we in Oostenrijk waren was de stemming ook super, echter naarmate we dichter bij onze bestemming kwamen begon het eerst te regenen, en vervolgens echt te storten. De gehele route hebben we geen sneeuw gezien, alleen regen, regen en vooral veel groene / bruine bergen en dalen.

Dit tot we de laatste weg naar Katschberg indraaien, de regen slaat om in sneeuw, en een kleine 500 meter verder ontkomen we er niet aan om de sneeuwkettingen op te leggen (voor alles is een eerste keer..). Gelukkig hadden we deze bij en konden we binnen 15 minuten na wat gedoe met wat Slovenen onze rit vervolgen.

Sneeuwkettingen

De laatste 5 km hadden we zonder sneeuwkettingen niet kunnen halen en bij aankomst is eigenlijk zo ver we kunnen kijken alles wit. Grappig hoeveel verschil een paar honderd meter kunnen maken. We hadden allemaal al een hele korte treurige vakantie in ons hoofd zitten, maar gelukkig is dat anders uitgepakt.

Uitzicht vanuit café

We hebben een week lang perfect weer gehad en alle dagen goed kunnen skiën, we zijn uit eten geweest en hebben van de mogelijkheid om in het huisje zelf te koken gebruik gemaakt. Verder hebben we herhaaldelijk aangetoond dat ik Carcassonne maar niet kan winnen van de andere drie aanwezigen.

Carcassonne

We hebben bewust voor deze week gekozen omdat dat een week is waarop zover wij kunnen vinden geen schoolvakanties te vinden zijn in Europa, en dat lijkt prima gelukt. We hebben dagen gehad waarop je het idee hebt dat er maar een man of twintig op de pistes te vinden waren. Lekker rustig en alle ruimte voor onszelf.

Na een week lekker rustig aan doen zijn we gisteren weer naar huis gereden, in tegenstelling tot de heenweg was zo ongeveer de hele terugrit alles wit en hebben we goed veel last gehad van sneeuw en files. Maar als je dan eenmaal thuis bent is het ook wel weer fijn om alles op te kunnen ruimen en lekker in je eigen bed te slapen.

Op naar de volgende vakantie, in April zoeken we de warmte van Las Vegas weer eens op 🙂