Weekendje Rome

Anderhalve week geleden begon het toch weer te jeuken om nog even iets van mooi weer op te zoeken, na het nodige zoekwerk viel de keuze op Rome. Lieneke en ik waren hier beiden nog nooit geweest en via AirBNB vonden we ook nog eens een bijzonder leuk appartementje voor een redelijk normale prijs, toen restte alleen nog even het boeken van de vliegtickets en zo was het weekendje weg zo geregeld :).

Dus van 10 tot en met 13 oktober hebben we 4 dagen rondgelopen in het zonnige Rome (27 – 30 graden). In eerste instantie hadden we gezien de tijd eigenlijk veel met het openbaar vervoer willen doen, maar gezien de ligging van het appartement hebben we gelukkig eigenlijk alles lopend kunnen doen. Dat had wel als gevolg dat we iedere dag ongeveer 16 km gelopen hebben, maar dan hadden we ten minste ook direct een excuus om veel te kunnen eten ;).

Rome is een stad waarin het echt lijk of de tijd heeft stilgestaan, geen grote glimmende wolkenkrabbers in het centrum van deze stad.. Elke hoek van iedere straat heeft wel zijn eigen verhaal en overal valt wat te zien, natuurlijk zijn er de talloze bekende bezienswaardigheden, maar zelfs als je daar even niet op let zie je in de kleine straatjes altijd wel wat moois of opvallends.

Daarbij zijn de Italianen zolang ze niet in hun auto zitten voor zover wij meegemaakt hebben allemaal erg vriendelijk en behulpzaam.

Wat ons betreft zeker een aanrader šŸ™‚

Tot slot nog wat foto’s en binnenkort ook weer een video!