The Party 11 – Nacht 1

Slapen met honger gaat niet, zo blijkt, dus amper 5 uur nadat ik na de eerste nachtdienst ben gaan slapen zit ik weer in de hal om even wat te eten en ook nog eens wat leuks te doen buiten mijn diensten om. Wederom tijd om een blog te schrijven dus.

De afgelopen jaren draai ik samen met Andries de nachtdiensten tijdens The Party, zelf heb ik niet heel veel met de compo’s die overdag gespeeld worden en de nachten mogen dan wel gevoelsmatig lange diensten zijn, maar de werkzaamheden zijn over het algemeen een stuk rustiger dan het drukke ad-hoc werk wat je overdag krijgt aangeleverd van alle partijen die langs komen.

Omdat ik vrijdag al om 9.00 uur in de hal was ben ik na de opening van The Party eerst maar even terug gegaan naar het hotel om nog even snel 3 uurtjes te kunnen slapen, vorig jaar kwam ik de nachtdiensten bijna niet door dus dit leek me een goed plan. Dat bleek gelukkig een goed plan want ik kom om 8.30 uur nog redelijk fit naar het hotel lopen.

De problemen waar we ’s nachts mee te maken hebben zijn van heel andere aard dan de zaken die overdag spelen. Wij lopen vooral tegen zaken aan als mensen die spullen kwijt zijn, mensen die geen rustplek meer kunnen vinden enzovoorts. De eerste nacht is het altijd relatief druk in de zaal mensen zitten nog vol energie en stellen het rusten zo lang mogelijk uit, de tweede nacht gaan we zien dat de mensen omstreeks 3.00 uur massaal gaan slapen. Dit is dan meestal toch een wat rumoerigere nacht waarbij we meer kleine problemen hebben.

Na de laatste nachtdienst is het zaak om snel weer te gaan slapen en rond 14.00 uur weer terug in de hal te zijn om te starten met het voorbereiden van het afbreken van het evenement. Voor de opbouw hebben we drie dagen staan, het afbreken proberen we in ongeveer 6-7 uur te realiseren, als de crew er dit jaar een beetje zin in heeft moet dat zeker ook gaan lukken! Dan rest mij maandag nog het terugbrengen van de sleutels van de hal en eventueel de laatste spullen opruimen en dan zit het er dit jaar weer op, als het een beetje mee zit kunnen we dan weer terug kijken op een mooie 11e editie van The Party!

Voor het zo ver is kan je hier nog altijd de livestream van het event volgen en kan je hier terug kijken naar de video’s die ons videoteam gedurende het evenement oplevert 🙂 .