Tabletop (Webseries)

In de afgelopen jaren hebben Lieneke en ik een aardige verzameling bordspellen bij elkaar gekocht / gekregen. Een aanzienlijk deel van deze spellen had ik nooit gekend als de webserie Tabletop niet had bestaan.

Tabletop is een show die gerund wordt door Wil Wheaton (oa bekend als zichzelf uit The Big Bang Theory en voor de wat ouderen onder ons uit Star Trek). Iedere 2 weken speelt hij een ander bordspel met een aantal bekende personen, het spel wordt begrijpbaar uitgelegd en zoals vaak blijkt dat spellen in eerste instantie complex lijken, maar uiteindelijk goed te doen zijn. Een gezonde dosis humor en zelfspot maken de show af. Een greep uit de al bestaande afleveringen vind je hier.

Voorheen werden de shows min of meer betaald door Youtube, gezien dat programma stopt zijn de makers van de show (Wil Wheaton / Felicia Day ea.) op zoek naar funding voor het 3e seizoen. De keuze voor het verkrijgen van deze funding is blijkbaar gevallen op Indigogo, het meer “indie” platform wat vergelijkbaar is met Kickstarter. Na de eerste dag is gebleken dat het gestelde bedrag van 500.000 dollar geen probleem gaat zijn en het lijkt er op dat de 1.000.000 dollar voor 20 afleveringen + een extra RPG show ook nog wel haalbaar gaat zijn, maar alle hulp is natuurlijk welkom. Klik hier voor meer info over de Indigogo campaign.

Het kon natuurlijk niet zo zijn dat zo iets als dit op internet gebeurt dat er louter positief gereageerd wordt, er wordt meteen geklaagd over dat er bekende namen even gemakkelijk geld willen verdienen en dat 500k voor het maken van 15 afleveringen veel te veel geld is enzovoorts. Wat ik dan echt niet snap is dat ongeacht of het nou veel geld is of niet, je staat altijd vrij om niet mee te doen. Waarom moeten mensen dan meteen volledig door het lint gaan? Ze hadden er ook voor kunnen kiezen om het pay per view te maken, maar dat hebben ze niet gedaan. Ze hebben er voor gekozen de show voor iedereen beschikbaar te houden en zij die een bijdrage willen leveren kunnen dat doen. Maar toch is het nog niet goed genoeg blijkbaar.

Maar goed, ondanks het gezeur ben ik in ieder geval weer erg benieuwd naar de spellen die in het 3e seizoen voorbij gaan komen en ik vrees dat de collectie weer verder uitgebreid gaat worden :).