Stakingen in het openbaar vervoer

Kijk, dat mensen staken omdat ze het niet eens met hun loon zijn kan ik me voorstellen, en dat je hiermee het inkomen van je werkgever probeerd te raken is nog steeds begrijpelijk. MAAR, als je buschauffeur bent een gaat staken en dan gewoon maar niet meer rijd en dus duizende mensen treft vind ik ronduit asociaal. Wanneer ze wel rijden, maar dan gratis treffen ze het inkomen van de werkgever, maar word niet de normale consument die niets kan doen aan dit conflict gespaard.

Ik snap die mensen ook niet, als een van de stakende chauffeurs nu door een aantal zwaar gefrustreerde reizigers afgerost zou worden kan ik niet echt zeggen dat dat als een grote verrassing komt, je bent immers het leven van totaal willekeurige mensen die niets met je probleem te maken hebben stevig zuur aan het maken..

De gevolgen van een staking als deze zijn voor de mensen die zelf geen auto hebben echt niet te overzien. Voorbeeldje: Lieneke werkt bij IKEA, maar MOET met de dus naar het werk gezien ze geen andere optie heeft, dat gaat dus nu niet, iedere dag dat ze nu niet werkt krijgt ze ook niet betaald wat dus een direct effect heeft op ons inkomen. Alternatief is dat ik haar naar haar werk breng met de auto, de afstand is 30 km, die ik dus 2x heen en terug moet rijden = 120 km per dag.. Nou heb ik het geluk dat ik een leaseauto rij en het me dus niets kost dan me prive kilometers, maar met 3 dagen werken hebben we het wel over 360 km per week (= 35 euro benzine per week) extra door dit gedoe..

Zucht, nu weer aan mijn bloeddruk denken..