Slaapkamer opknappen

Een van de laatste ruimtes die nog opgeknapt moesten worden was de slaapkamer, een tijdje terug hadden we alvast een nieuwe vloer gelegd om alvast het oude tapijt op te kunnen ruimen. Daarnaast was een tijdje terug ook de deur in de slaapkamer al een meter opgeschoven zodat deze niet meer midden in de muur, maar in de hoek zit.

Vorige week hadden we dus de eerste stap gezet om de muren in orde te maken, namelijk het verwijderen van het volgens mij inmiddels 30 jaar oude behang. Behang verwijderen zal wel nooit een grote hobby van me worden, maar over het algemeen hadden we het gelukkig redelijk vlot verwijderd.

Afgelopen weekend was het dus tijd voor het nieuwe behang, na onze eerdere ervaring met het behangen van de gang hebben we wederom voor vliesbehang gekozen. Het insmeren van de muur heeft wel een grote voorkeur boven het insmeren van het behang wat mij betreft. De keuze in het behang is dan wel beperkter, maar gezien we wit en grijs wilden maakte dat sowieso niet al te veel uit.

Uiteindelijk is het behangen zelf ongeveer 5 uurtjes werk geweest. Nu rest alleen nog het plaatsen van nieuwe plinten en dan is de kamer weer klaar :).