Nieuwe auto

Iets meer dan een maand geleden heb ik mijn Toyota Prius ingeleverd. Na 2 jaar en 2 maanden heb ik er ongeveer 140.000 km mee gereden, echter, gezien dat op benzine is kan je wel stellen dat dat niet bijzonder goedkoop geweest is voor mijn werkgever. Veel mensen lopen te zeuren over deze auto’s (opvallend genoeg vooral mensen die er zelf nooit in gereden hebben), maar ik ben zelf zeer tevreden geweest over de auto. Het is zeker wennen om in een hybride auto te rijden, vooral de traploze automaat is echt wel even wat anders en vooral op het gebied van geluid heel anders dan alle andere auto’s. De uitvoering die ik had was voorzien van een erg goede geluidsinstallatie en zo’n beetje alle denkbare opties, aan luxe heb ik in al die tijd dan ook zeker geen gebrek gehad. Wat wel een stevig irritatiepuntje is met de afstanden die ik er mee reed is de actieradius, op zomerbanden haal je met geluk 650-700 km voor je weer aan de pomp staat.

Maar ik mocht dus op zoek naar een nieuwe auto. In verband met de merkenbeperking die we tegenwoordig hebben is de keuze beperkter dan voorheen, we mogen kiezen uit: Volkswagen, Mercedes, Audi, Skoda, Seat en Ford (mogelijk vergeet ik nog wat). Mercedes is als je een paar opties op je auto wil meteen te duur, Volkswagen heb ik helemaal niets mee, Skoda en Seat heb ik wel goed bekeken gezien het wel mogelijk is om daar een relatief goedkope en goede auto te uit te zoeken die toch nog erg compleet is. Helaas kon ik eigenlijk niet echt wat vinden wat er uit sprong dus toen heb ik maar een blik geworpen op het veel te dure Audi.. En dat had ik misschien beter niet kunnen doen.

Een Audi A1 vind ik te klein en de Audi A4 zou net in het budget passen maar dan zo goed als kaal, ik wil toch wel iets van extra’s in de auto en dus werd het een A3. Na eerst wat op internet rondgekeken te hebben ben ik eens bij de dealer gaan kijken om een offerte te laten maken, nou kan ik dit zelf ook op de website van de leasemaatschappij, maar het is wel fijn als de dealer even mee kijkt zodat je geen rare of onmogelijke combinaties maakt. De offerte die ik mee kreeg was wat aan de hoge kant dacht ik, maar gelukkig viel het leasetarief mee en kon ik thuis nog even wat extra opties mee klikken :).

De uitvoering die het uiteindelijk is geworden, met een deel van de opties:

Audi A3 Ambiente Pro Line Plus (1.6 TDI, handgeschakeld)
Beluga bruin metalic lak
Kastanjebruine milano lederen bekleding
Parkeersensors voor + achter + camera
MMI Navigatie Plus (7″ scherm)
Audi Sound System
Audi connect (Oa google maps + streetview in je navigatie)
Getint glas
Xenon verlichting

En nog een hele lijst andere zaken.

Als je van een auto van 37.000 euro met 14% bijtelling komt word je wel wat ongelukkig van de bijtelling van deze 20% auto, maar dan heb je ook wel wat (praat je jezelf dan maar aan šŸ˜‰ ). De auto staat inmiddels bij de dealer en over iets meer dan een week kan ik hem ophalen. Dan is het eerst weer een paar weken blij zijn met de nieuwe auto en daarna is het al snel weer gewoon een auto, maar wel een hele fijne auto hoop ik dan :).

One comment

  1. Lease auto’s en tankpassen zijn naast goed en goedkoop internet een van de dingen die ik hier het meest mis :). Maar Audi lijkt me in elk geval een prima en durable keuze!

Comments are closed.