Netflix en Hulu Plus in Nederland

Nederland heeft ruim 16.000.000 miljoen inwoners, we gedragen ons niet zo maar we zijn een klein landje. Toch is keer op keer de frustratie groot als partijen als Netflix, Hulu en Apple ons overslaan bij de introductie van de diensten die ze aanbieden. In dit geval dus vooral het streaming kijken van films en series. Met het wegvallen van NZBMatrix is het gebruik van Usenet al problematischer geworden en dat zal de komende tijd waarschijnlijk alleen maar erger worden. Dusch, op zoek naar alternatieven.

Na wat leeswerk heb ik er voor gekozen om voor Netflix en Hulu Plus te gaan, beiden zijn in Nederland officieel niet beschikbaar, maar draaien wel perfect op onze Apple TV 3. Het feit dat ze hier niet beschikbaar zijn is met een paar stappen te omzeilen en die stappen wil ik even met jullie delen.

Stap 1 – VPN verbinding met de verenigde staten

Strong VPN LogoHiervoor ben ik bij StrongVPN uitgekomen, de website is netjes, je order word direct verwerkt en tot op heden is de verbinding perfect. Bijkomend voordeel is dat zij op de website echt voor alle systemen die je kan bedenken handleidingen hebben om de VPN verbinding goed in te stellen, zo heb ik er voor gekozen om de verbinding op te zetten op mijn (Mikrotik) router met een route speciaal voor de AppleTV zodat de rest van mijn verkeer niet over die tunnel loopt. (Als je gebruik van StrongVPN wil gaan maken zou ik het waarderen als je mij even een invite wil laten sturen, ik krijg daar een referral premie op). De kosten van 3 maanden VPN zijn $21,00. Wanneer je dit geregeld hebt kan je weer een stapje verder. Deze stap is overigens wel de lastigste als je geen technische kennis hebt of geschikte router hebt, kijk dus eerst even bij de handleiding of er een werkbare methode voor jou bij staat.

Stap 2 – Amerikaans iTunes account aanmaken
iTunes LogoDeze stap is even wat lastiger, je zal een Amerikaanse iTunes tegoedkaart moeten kopen, nu zijn die er meer dan genoeg te koop op internet, maar ben via PC Game Supply gegaan en had binnen een half uurtje de code binnen (na een authenticatie via de telefoon en al). Deze kaart heb je zo nodig voor het aanmaken van je Amerikaanse iTunes account. Dit account kan je het beste aanmaken via iTunes, wanneer je bent uitgelogd kan je helemaal onder in het scherm je land aanpassen naar de USA, vervolgens kan je via het Store menu een nieuw account maken. Bij het aanmaken van het account vraagt hij om een Credit Card, je NL kaart zal het hier niet doen, dus kies hier voor “none” en vul in het veld er onder je iTunes tegoedpasnummer in. Vervolgens rest alleen nog het adres, hiervoor kan je het beste even een adres in bijvoorbeeld Alaska opzoeken (geen sales tax).

Stap 3 – TV Kijken
Wanneer je stap 2 hebt afgerond kan je met dat account inloggen op je Apple TV,vergeet niet eerst via de settings het land op de Verenigde Staten te zetten. Als je eenmaal bent ingelogd en je AppleTV via je VPN verbinding naar het internet gaat zal je zien dat er meer menu items beschikbaar zijn op het hoofdscherm, waaronder Hulu en Netflix. Beide diensten hebben een gratis trial periode, mocht je daarna door willen gaan kan je deze accounts betalen via je Amerikaanse iTunes account. Na het aanmaken van de accounts kan je in ieder geval een groot deel van de series kijken, nog steeds niet alles is beschikbaar, maar het is een goed begin.

NETFLIX, INC. LOGOHulu-Logo

Is dit alles nou legaal? Nee, waarschijnlijk niet maar ik zou toch graag series blijven kijken en alhoewel downloaden in Nederland niet verboden is wordt het ons inmiddels wel zo goed als onmogelijk gemaakt. Ik zou graag legaal en in NL voor de diensten willen betalen, maar bij gebrek aan goede alternatieven heb ik het maar zo opgelost. Bovendien betaal ik gewoon voor het gebruik van de genoemde diensten, dus eigenlijk moeten ze niet zeuren ook.

10 comments

 1. Dan is het misschien best intressant om een cheap VPS te nemen in USA en daar met een paar man de VPN naartoe te leggen. Je ziet deze VPS’jes al vanaf 10 dollar per maand ๐Ÿ™‚ (unlimited traffic)

  1. Ik kom binnekort wel even kijken of NetFlix intressant is voor ons ๐Ÿ™‚

 2. Ik ben geabboneerd op Hulu Japan, werkt goed maar helaas zijn de series van overseas niet heel erg up to date. Hulu Japan kost je ongeveer een tientje per maand dus dat valt reuze mee als je het vergelijkt de prijs van reguliere online diensten hier in Japan. Voordeel van Hulu Japan is dat de audio of Engels of Japans is en er zijn bijna altijd japanese subs bij te krijgen..

  Ik heb gekeken naar dezelfde strong vpn oplossing maar ben eigenlijk bang dat, ondanks de fiber line, de japanse routeringen het teveel vertragen.. 15 hops naar Google Japan, 17 hops naar de lokale NOS (NHK) is geen echt feest zeg maar.

  1. Japan lijkt zo’n modern land, maar ze hebben soms wat rare kronkels..

   Het nadeel van Hulu en Netflix is dat je nu op twee plaatsen moet gaan kijken om je series te volgen, bij de ene aanbieder is een andere serie weer helemaal bij dan bij de andere, maar dat is een stukje gewenning denk ik. Netflix is hier 8 dollar per maand en Hulu 10 volgens mij.

 3. Hi, ik heb een abonnement op Unblock US en heb mijn ip adres conform instructies aangepast naar hun standaard. Vervolgens een Itunes account geopend met een Amerikaans adres en Amerikaanse Itunes gift cards gekocht via www. itunescodes.nl. Mijn account is met 10USD aangevuld, echter bij het bestellen van Hulu Plus krijg ik de melding ‘your Apple ID has been disabled’ waardoor mijn abonnement op Hulu Plus niet kan worden afgetrokken van mijn Itunes saldo. Heb jij een oplossing hiervoor? Hartelijk dank!!

 4. Gebruik de Media Hint extension voor Chrome. Daarmee krijg je gratis toegang tot Hulu, Netflix en ook nog eens Pandora ๐Ÿ™‚ Geen dank!

Comments are closed.