Logitech G710+ Mechanisch Gaming Toetsenbord

Sinds kort heb ik een nieuw toetsenbord, tot grote onvrede van Lieneke is het een mechanisch toetsenbord (De Logitech G710+ dus) geworden. Waar de trend de afgelopen jaren juist uitging naar stille platte toetsenborden is dit er weer eens die ouderwets veel geluid maakt, een echte ramplank dus :).

Logitech G710+ Gaming Toetsenbord

Alhoewel ik zelf maar sporadisch een spel speel heeft dit toetsenbord toch een aantal features die mij heel erg aanspreken. Zo zijn de macro toetsen links op het toetsenbord programmeerbaar, nu neem ik daar zelf zelden de tijd voor, dus het is goed om te zien dat eigenlijk voor alle actuele spellen wel standaard profielen beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld voor SimCity 5 waarbij de toetsen met bepaalde overlays corresponderen.

brown-5227436Het voordeel van een mechanisch toetsenbord is de feedback die je krijgt wanneer je een toets indrukt, er zit een klein beetje extra druk voor de toetst daadwerkelijk ingedrukt wordt, dit is voor bijvoorbeeld pro-gaming erg wenselijk omdat op die manier heel specifiek getimed kan worden wanneer een toets doorgedrukt wordt en daarbij geeft de feedback een soort van bevestiging dat de aanslag geregistreerd is. Nadeel van deze techniek is dat het aardig wat geluid maakt in verhouding tot de stillere toetsenborden van tegenwoordig.

Er zijn een aantal type knoppen die gebruikt worden voor mechanische toetsenborden die allen weer  net even een andere aanslag of “click” hebben, ieder heeft zo zijn voorkeur, mij persoonlijk maakt het niet al te veel uit. Gevoelsmatig type ik net even wat sneller op een mechanisch toetsenbord, maar dat is waarschijnlijk vooral een beleving.

Verder is de verlichting van de toetsen wel een mooie feature, de ligtsterkte is aanpasbaar zodat je in het donker niet direct volledig scheel word van je toetsenbord. Je kan er zelfs voor kiezen om alleen de pijltjes en de wasd toetsen te verlichten (gaming gerelateerd). Tot slot zitten er ook nog een aantal multimedia knoppen en een volume regeling op het toetsenbord, een aardige toevoeging, maar ik denk niet dat ik het heel veel zal gebruiken.

Al met al is het voor zover ik nu kan beoordelen zeker geen onaardig toetsenbord, wel aardig aan de prijs maar qua bouwkwaliteit lijkt dit toetsenbord zijn prijs zeker waard.

2 comments

  1. Tsja, nu is het alleen wachten wie er gaat winnen ….het toetsenbord of Lieneke 🙂
    Ik denk dat dit toetsenbord geen lang leven gaat hebben bij jullie thuis…..

  2. Ik heb sinds een tijdje een Ducky Shine II tenkeyless met Cherry Blue MX en gele backlight. Echt een geweldig toetsenbord, ik wil echt nooit meer terug. Ik heb al enkele jaren dat ik 1 of 2 nieuwe toetsenborden per jaar koop omdat het allemaal toch niets blijkt te zijn, en nu merk ik pas wat ik echt wilde hebben. Geweldig! 😀

    Blue MX gamed ook prima. Wel een beetje herrie, maar ach. 😛

Comments are closed.