iMac Case

Lieneke en ik hebben beiden een Apple iMac, nou gaan we regelmatig naar evenementen als CampZone, DreamHack, The Party, Masterlan enzovoorts, iedere keer deze twee dingen mee slepen is niet heel handig gezien ze niet al te handzaam zijn. Toch is het altijd nog makkelijker dan het mee slepen van een los scherm en een enorme kast, maar optimaal is het dus niet. Daar moest wat voor bedacht worden, en dus hebben we besloten er maar een kist voor de bouwen.

Na wat meetwerk blijken de 24 en 27 inch iMac op de breedte na qua omvang identiek te zijn, dat maakt het het alvast wat makkelijker. Naast de twee systemen moeten natuurlijk ook de headsets, toetsenborden, muizen en netwerkkabels mee, dus drie vakken in totaal. Het uiteindelijke ontwerp (Google SketchUp) is als volgt:

Aan de binnenkant moet ik nog de nodige blokken foam maken zodat alles klem zit en niet kan schuren, maar dat kan zodra de houten kist zelf helemaal af is. Al met al zal het er door al het hout niet heel van lichter van worden, maar we hoeven er als het goed is ook niet al te ver mee te lopen.. Het alternatief is nog om twee cases te maken, voor iedere imac 1, maar daar moet ik nog even over nadenken. Zo lang het in ieder geval maar voor Intel Pack4DreamHack af is :).

2 comments

  1. Als je 2 losse kisten maakt zou je die met klemmen met elkaar kunnen verbinden. Dan kan je ze makkelijker in de auto/ van de trap af tillen, maar als je moet rijden klik je ze aan elkaar en kan je met de kist rijden (mits je er wieltjes onder maakt)

Comments are closed.