Huiskamer verbouwing

Afgelopen donderdag kwamen ze eindelijk ons plafond herstellen, dat was een maand of drie geleden voor de zoveelste keer beschadigd door een lekage twee verdiepingen hoger. Gelukkig was dit allemaal verzekeringswerk via de VVE waardoor we er zelf geen kosten aan gehad hebben, wel was het wat onhandig dat de gehele huiskamer leeg gehaald moest worden. Om het ongemak maar optimaal te benutten hebben we er voor gekozen om meteen maar even de overige muren te ontdoen van het oude behang en te egaliseren zodat we het daarna van een nieuw kleurtje konden voorzien, dit hadden we eerder ook al met één wand gedaan, dus nu konden we de klus mooi af maken.

De uitdaging begint dus met het volledig leeg maken van de huiskamer, gelukkig hadden Ron en Dorien tijd om te helpen zodat het eigenlijk in een uurtje gedaan was, Lieneke had overdag het kleine spul al opgeruimd zodat we alleen alle grote dingen nog maar naar de slaapkamer hoefden te verslepen. Gelukkig bleken al onze spullen precies zo gemaakt de zijn dat het in de slaapkamer zou passen.

Volle slaapkamer

Donderdag was het de uitdaging om op tijd in Dordrecht te zijn, zoals aan de bovenstaande foto te zien zal zijn konden we niet echt in ons eigen appartement slapen, gelukkig konden we in Oirschot terecht, maar gezien ze om 7.00 uur aan de deur zouden staan voor het herstellen van het plafond moest ik dus redelijk vroeg opstaan. Helaas bleek het aannemersbedrijf niet eerder dan 8.30 uur daadwerkelijk pas aan de deur te staan, maar ach. Na een ochtendje werk zouden ze om 14.00 uur terug komen voor het afronden van de werkzaamheden, ik kon ondertussen niets doen, dus dat was maar een beetje boekje lezen en wat werken. Toen ze om 16.00 uur nog niet aanwezig waren begon mijn geduld wel aardig op te raken.. Om 17.00 uur waren ze er dan eindelijk na de nodige telefoontjes.

Toen ze om 17.30 klaar waren met het spuiten van het plafond ben ik nog even snel onder de douche door gerend en naar de 2e2 kerstborrel gereden, gelukkig had ik vrijdag vrij en kon ik uitslapen. Het resultaat was er overigens prima, ondanks dat ze in het donker hadden staan spuiten omdat ze geen lamp bij hadden.

Tot zover het “relaxte” deel van de werkzaamheden, het behang had ik voor het overgrote deel zelf al verwijderd op woensdag avond dus nu restte alleen nog het verwijderen van alle losse kleine stukjes (dat is overigens wel echt *** werk..). Toen dat er op zat begon de echte uitdaging, het egaliseren.. Ik had gelukkig al een keer een muurtje kunnen oefenen, maar gemakkelijk is het nog steeds niet, uiteindelijk heb ik ongeveer de hele vrijdag middag en avond nodig gehad om alles af te krijgen, helaas had ik net een klein beetje te kort waardoor ik nu wel nog wat randjes af zal moeten werken, maar dat komt volgende week wel.

Muur na het egaliseren

Zoals uit de bovenstaande foto wel zal blijken is de muur na het egaliseren nog niet volledig glad, die uitdaging kwam vandaag pas, gewapend met het nodige schuurpapier heb ik ongeveer een uur werk gehad om alle overlappingen weg te werken en er een helemaal egale muur van te maken. Dat is deze keer overigens een stuk beter gelukt dan de vorige keer, dus ik begin er al handig in te worden. Na het schuren is het appartement veranderd in een grote stofbende, dus dat heb ik eerst maar eens opgeruimd, gevolgd door het aanbrengen van een witte laag verf als onderlaag voor de definitieve kleur die er morgen op gaat. De kleur is overigens een hele lichte grijze / paarse kleur die van dezelfde staal als de donkere kleur in de huiskamer komt.

Egale muur

Morgen alles nog even van de juiste kleur voorzien en dan kunnen we maandag avond weer terug naar ons eigen appartementje 🙂