Hoe komt dat zo?

Ik schrijf hier zeer regelmatig stukjes over The Party, CampZone en DreamHack, allemaal lanparties of afgeleiden daarvan, maar hoe ben ik nou ooit eigenlijk terecht gekomen in dat wereldje?

Dat is misschien wel een van de meest bijzondere momenten in mijn leven geweest denk ik, nog nooit eerder was ik zo overtuigd van het feit dat iets voor mij geschikt was als het moment waarop ik voor het eerst op internet las over een lanparty. Op een vrije middag was ik een beetje rond aan het kijken op het internet, het was ergens halverwege het jaar 2000 toen ik iets las over een lanparty met de naam Axyz in Vessem.. Meteen wist ik dat dat mijn ding was, ik ben naar beneden gerend en heb mijn ouders vol enthousiasme verteld wat ik had gevonden en dat ik dat ook kon. Zonder dat ik ooit een dergelijk evenement gezien had wist ik meteen dat ik ook dat soort evenementen wilde gaan organiseren.

In oktober 2000 was het dan tijd voor mijn eerste bezoek aan aan lanparty, ergens op de onderstaande foto sta ik gelukkig goed onherkenbaar in beeld samen met Eric.

Nog geen jaar later was het tijd voor de eerste editie van TGP (The Gaming Planet), een eerste editie in een serie van 5 of 6 waarbij ik samen met onder andere Eric, Erik en Glenn in Oirschot voor een man of 100 een erg succesvolle lanparty organisatie opgezet had.

Ondertussen was ik via deze evenementen in aanraking gekomen met GameParty, na eerst een beetje mee gelopen te hebben ben ik daar later actief crewlid geworden om vervolgens vanaf 2002 vast onderdeel te worden van de organisatie van The Party (waar ik dus zojuist mijn 10 jarig jubileum gehad heb :P). Daarnaast ben ik in die tijd samen met de TGP organisatie tot 3 of 4 keer toe fieldadmin geweest op CampZone en heb ik op een echt ontelbaar aantal evenementen ondersteuning geleverd of netwerk apparatuur vervoerd.

Een paar jaar geleden is na een jarenlange groei een trend ingezet waarbij steeds meer organisaties het bijltje er bij neer gooide, ondanks deze trend zijn wij gelukkig altijd nog succesvol door gegaan met The Party en CampZone. Wel zijn de evenementen op een bepaald moment van GameParty.net over gegaan naar het nieuw opgerichte Duh-Events, een bedrijf opgericht door een aantal mensen van het eerste uur met als doel het borgen van de toekomst van CampZone en The Party.

 

Op dit moment is er voor mij ook aardig wat veranderd, van een ondersteunende rol aan de zijlijn heb ik me de afgelopen jaren ook meer op de algemene ontwikkelingen kunnen richten (de Duh webshop bijvoorbeeld, of de overstap naar WordPress). Dit geld natuurlijk niet alleen voor mijzelf, maar ook voor de andere organisatieleden en crewleden, we zijn inmiddels 12 jaar ouder, een hoop ervaring rijker en een stuk wijzer en met de tijd zijn zo ook de uitdagingen gegroeid. We hebben onze eerste medewerker in dienst, we zijn zelf verantwoordelijk voor het draaiend houden van het bedrijf en de toekomst van de evenementen. Alhoewel ik nog steeds enkel een vrijwilliger ben binnen de organisatie heb ik alle ruimte om in ieder geval mijn visie en mening te geven en mee te bouwen aan de toekomst van het bedrijf. En als ik dan terug kijk op wat we allemaal al bereikt hebben en wat we nog in de pijplijn hebben zitten denk ik dat we met zijn allen erg trots mogen zijn op wat we al bereikt hebben..

Als ik dan nu, ongeveer 12 jaar later, terug kijk naar het moment dat ik die ene website toevallig tegen kwam kan ik nu nog steeds vaststellen dat het gevoel dat ik toen had nog steeds klopt, alleen dat we wel vele malen verder zijn gekomen dan dat ik ooit had verwacht.

One comment

Comments are closed.