HelloFresh

Voor iemand die graag kookt heb ik maar een hekel aan boodschappen doen, daarnaast is mijn specialiteit ook niet bepaald het bedenken wat we nu eigenlijk moeten eten op de doordeweekse dagen. Op internet was ik HelloFresh al wel eens tegengekomen, maar ik had er toen verder niet bij nagedacht, tot ook mijn ouders de gok maar eens gewaagd hebben en een abonnement genomen hebben bij dit initiatief.

Waar het eigenlijk op neer komt is dat een abonnement bij HelloFresh er voor zorgt dat je 1x per week een box met voor 3 of 5 dagen (afhankelijk van je abonnement) aan avondmaaltijden ontvangt. Alle ingrediënten worden meegeleverd zodat je zelf (op wat olie en zout en peper na dan) niets meer hoeft te doen behalve de instructies te volgen. Dit heeft voor ons een aantal voordelen:

  • Niet meer zelf boodschappen doen laat na het werk
  • Niet zelf nadenken over wat je wil eten
  • Geen risico op het vergeten van dat ene cruciale ingrediënt bij het boodschappen doen
  • Zeer afwisselend eten

Vooral dat laatste is wel erg leuk, over het algemeen eten we nu vooral dingen die we anders net snel zouden eten (Bataat??). Tot dusver zijn de porties ook erg goed, alhoewel ik duidelijk wel even moest wennen aan het andere eetpatroon.

De gerechten kosten je ongeveer 30-45 minuten per dag aan bereidingstijd, dat is dan meteen ook wel mijn enige nadeel tot dusver. Over het algemeen kookte ik veel korter, maar daar stuurde ik met het doen van de boodschappen dan ook wel op aan, vaak eten we laat, dus wil ik ook niet te lang koken. Gelukkig zijn zowel Lieneke als ik de laatste tijd vroeger thuis waardoor het geen ramp is om wat langer te koken.

Qua kosten kom je met 2 personen en 3 dagen in de week op 39 euro uit, 13 euro per dag dus. Normaal hanteer ik ongeveer een budget van 10 euro per dag, waardoor dit wel net iets duurder uit komt. Echter, gezien het gemak dat het ons oplevert en de variatie en kwaliteit van de gerechten compenseren die paar euro extra per week wat mij betreft met gemak.

Ik heb eventueel nog wel één of twee kortingscodes voor als iemand interesse zou hebben, je krijgt dan aanzienlijke korting op de eerste week bij afname van twee weken.

Dan tot slot nog wat foto’s van de gerechten van 2 weken geleden: