Hardlopen

Enige tijd geleden ben ik gaan hardlopen, door de drukke periode op het werk zocht ik een manier om toch onder lichte dwang in ieder geval een paar uur per week andere dingen te gaan doen dan werken. Hardlopen blijkt hier erg geschikt voor te zijn, om de dag een half uur tot drie kwartier hardlopen geeft in elk geval een hoop energie, en is een mooie manier om even met wat anders bezig te zijn.

De eerste  weken heb ik gewoon op mijn oude schoenen gelopen, alhoewel dit een slecht idee is wilde ik wel zeker weten dat ik er mee door wilde gaan voordat ik een hoop geld ga investeren in nieuwe schoenen en dergelijken.

Polar Wearlink+

Na wat getwijfel heb ik twee weken geleden besloten om goede schoenen te gaan halen, een hartslagmeter om aan Sports-tracker te koppelen en meteen ook maar twee paar goede sokken. Voor de keuze van de juiste schoenen heb ik de nodige schoenen heb ik video’s laten maken van mijn looppatroon. De keuze is uiteindelijk gevallen voor Brooks Glycerin schoenen.

Brooks Glycerin

De schoenen maken in ieder geval een wereld van verschil, en maken het hardlopen net even wat gemakkelijker. Voor nu is het doel in ieder geval de gemiddelde snelheid en de afgelegde afstand wat omhoog te krijgen, maar tot dusver gaat het allemaal best aardig eigenlijk. Ik heb nu nog geen concreet trainingsdoel, maar als ik eenmaal het trainingsritme goed vast kan houden kan ik eens gaan kijken of ik nog ergens specifiek voor wil gaan trainen :).

Het grootste voordeel voor het hardlopen is nu in ieder geval dat het een erg goede methode is om om mijn hoofd even leeg te maken en om wat extra energie op te bouwen.

One comment

Comments are closed.