Gratis iPad!

Daar probeert Oxxio tegenwoordig nieuwe klanten mee te lokken, nou is Oxxio in tegenstelling tot veel andere bedrijven ook enigzinds bedacht op de bestaande klanten. Als bestaande klant mag ik dus als ik mijn tarieven tot half 2016 vast legt ook op een gratis iPad rekenen.

Gratis is alleen wel een erg ruim begrip dan, de tarieven liggen een ruime cent hoger dan mijn huidige tarieven, klinkt niet als heel veel, maar met 3800 kwh per jaar hebben we het over 38 euro per jaar, met 4 jaar zitten we dan op de +- 140 euro. Daarnaast wordt het maandelijkse vastrecht bij dit contract verhoogd van +- 2,50 euro naar +- 6,60 euro.. toch een verhoging van 4 euro per maand, met 4 jaar hebben we het dan over 48 * 4 = 202 euro, gratis kost tot dusver al grofweg 342 euro, en dan hebben we het alleen nog maar over de stroomkosten gehad en laat ik gas even buiten beschouwing, dus het werkelijke bedrag is waarschijnlijk aanzienlijk hoger. (de bedragen wijken iets af, maar het gaat even om het idee)

Zo zie je maar weer, gratis is een ruim begrip als het om marketing gaat en het loont om even goed te kijken naar de kleine lettertjes. Overigens zou je geluk kunnen hebben bij een aanzienlijke prijsstijging op de energiekosten, maar bij een daling heb je een nog duurdere iPad.

2 comments

  1. Gas, water en licht zijn hier lekker ouderwets nog niet geprivatiseerd waardoor ze hier in Japan dat soort acties niet kennen. Ook bij Telco’s over het algemeen geen grote acties, en zo wordt er gewoon 700 euro in 24 termijnen gedeeld als je een S3 wilt hebben. Geen gemaskeerde kosten, wel gewoon absurt duur.

    Bij Internet is het verhaal anders; daar geven ze cheques/waardenbonnen weg bij aanschaf van een internetverbinding die je daarna weer kunt inwisselen bij een electronica store, of als het internet daar direct aflsuit kun je die korting direct meepakken. In ons geval 200 euro op een TV bij een 2jarig internet contract a 66 euro per maand.

    loyaliteits programma’s lijken enkel te werken bij je rijbewijs; geen bekeuringen is een goedkopere verzekering šŸ˜‰

Comments are closed.