Film: In-Time

Vorige week hadden we een avondje niets op de planning staan, een mooi moment om weer eens een film te kijken dus. Voor de verandering besloten we eens niet een gedownloade film te kijken, maar om weer eens te proberen of er inmiddels iets fatsoenlijks te huur is via de AppleTV. En dat was zowaar het geval, voor 4,99 euro (vergelijkbaar met de videotheek vroegah) konden we de HD versie van In-Time 48 uur lang zoveel kijken als we wilden, nou is 1x wel genoeg, dus dat hebben we maar eens gedaan. En het is ons zeker niet tegengevallen, waar UPC On-Demand vaak een groot drama is met films die niet werken enzovoorts heeft het in dit geval zonder enige hapering aan een stuk door perfect gewerkt.

Terug naar de film, we hebben deze film uitgekozen omdat we er eigenlijk nog helemaal niets van gehoord hadden en het verhaal ons toch wel aanspreekt. Op en bepaald punt in de toekomst heeft de mensheid uitgevonden hoe ze het verouderingsproces kunnen stoppen, om te zorgen dat de wereld niet een grote overbevolkte plaats wordt verouderd iedereen normaal tot ze 25 jaar oud zijn. Op de leeftijd van 25 jaar krijg je een “tegoed” van 1 jaar, na dat jaar val je dood neer. Gezien het belang van tijd zijn alle vormen van geld verdwenen en betaal je voortaan in minuten / uren / dagen enzovoorts. Door deze ontwikkeling ontstaat er een tweedeling, mensen met nog eeuwen aan tegoed (de rijken) en mensen die van dag tot dag rond moeten zien te komen. Door een samenloop van omstandigheden heeft de hoofdpersoon (Justin Timberlake) zowel veel geluk als pech. Om een statement te maken probeert hij het systeem omver te werpen, met alle gevolgen van dien.

Al met al een erg goede film, en de gedachte er achter is eigenlijk nog niet eens zo ondenkbaar en als je er wat langer over nadenkt niet eens zo heel veel anders als dat we nu leven..