Een ixxi

In eerste instantie was ik er niet bijzonder positief over, maar na wat aandringen van Lieneke hebben we besloten om toch een ixxi te bestellen.. Een wat?? Een ixxi, eigenlijk is het een erg simpel concept, je hebt vakjes met een bedrukking (een kleur, een foto, eigenlijk is alles mogelijk), al deze vakjes hangen met x’jes aan elkaar en vormen zo samen een grote foto / plaat met een kleine tussenruimte tussen de vakjes en een leuk effect door de x’jes die je net een klein beetje ziet. De onderstaande video geeft het concept eigenlijk het beste weer.

Nadat we besloten hadden om iets dergelijks aan de muur te gaan hangen is de eerste stap kijken hoe groot we het wilden maken. In ons geval hebben we besloten het meteen maar goed te doen en zijn we voor een formaat van 80 cm hoog en 240 cm lang gegaan, precies de maat van onze boekenkast waar we hem uiteindelijk boven op zouden gaan hangen. Stap twee is dan bepalen wat we precies in de plaatjes wilden zetten, een gewone foto vond ik al wat standaard, dan hadden we net zo goed een canvas ding kunnen bestellen, de keuze viel dus op een pixelated versie van een foto. Juist het abstracte past wel in ons interieur en de paarse tinten die we gekozen hebben passen wel bij de andere accenten in de kamer.

Na het bestellen is het ongeveer 5 dagen wachten tot de bestelling binnen komt, deze komt in een klein doosje met eigenlijk alles wat je nodig hebt en in ons geval dus +- 192 vakjes van 10×10 cm.. Bij een dergelijk formaat kan je rustig 2-2,5 uur uittrekken voor het volledig in elkaar zetten van het geheel.

Ixxi in wording

Maar als het eenmaal in elkaar zit kan je de ophangstrip aan de muur plakken. Het geheel weegt zo goed als niets dus ik maak me niet echt druk dat het weer van de muur zou kunnen vallen, daarnaast scheelt het boren in de muur en dat is bij ons een erg welkom pluspunt. Maar na 2,5 uur klussen hebben we dus eindelijk iets bijzonders en unieks aan de muur hangen, en gezien de omvang vielen de kosten eigenlijk ook nog alles mee :). Voor meer informatie over ixxi kan ik je doorverwijzen naar hun website: www.ixxi.nu 

2 comments

  1. De gekozen afbeelding is voor mij wat te abstract, maar het systeem bevalt me zeker. Ik zie dat ze voor 20 euro ook naar Japan shippen, lijkt een leuk cadeau om op te hangen… ik hou het zeker in gedachten!

  2. Is echt mooi geworden 🙂
    Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de originele afbeelding die jullie hebben gebruikt!

Comments are closed.