Dag 4: Je guilty pleasure game

Hmm dit is een lastige uit de serie, maar ik denk dat ik maar voor de game ga die binnen onze groep geheel geaccepteerd is, maar voor buitenstaanders wat minder goed te begrijpen is. En dan heb ik het dus over Minecraft..

In een wereld waar games steeds complexer worden, graphics steeds beter en voor sommige games de verhaallijnen die van boeken of films overstijgen is het simpel spelen met blokken / lego toch wel een beetje een andere wending dan dat je zou verwachten.. Zeker als je dan ook nog eens een blik werpt op de graphics van deze game, die een jaar of 10 geleden ook nog wel door de beugen konden. Gelukkig heeft de maker er voor gekozen om de hele zooi in Java te schrijven zodat je er in ieder geval alsnog een zware PC en sever voor nodig hebt.

Toch is het niet eens zo heel vreemd om een spel als dit te spelen, je hebt volledige vrijheid om te maken wat je wil, en als het project dat je wilde maken af is geeft dat even voldoening, tot je aan een nog groter project begint.

Helaas is de server momenteel niet beschikbaar waardoor ik even geen screenshots kan nemen van mijn grootste en meest complexe creatie.. Ik ben namelijk stiekem toch best wel trots op het voetbalstadion dat ik gebouwd 😉

 

Inmiddels zijn Steph en Lieneke ook begonnen, dus nog meer leesvoer over 30 Days of Gaming 🙂