Dag 2: Je favoriete game personage

De tweede dag van de 30 days of gaming vind ik wat makkelijker  dan de eerste.. Mijn favoriete game personage is heel oud, maar eigenlijk ook weer niet. De eerste incarnatie van The Prince of Persia is niet heel erg spraakzaam zullen we maar zeggen, en alhoewel het een leuk spel was kan ik niet echt zeggen dat het personage me toen bijzonder aansprak.

Echter, nu met de meer recentere games uit deze reeks hebben de makers van de spelen een personage neer weten te zetten dat zo sterk is dat ze er zelfs een film omheen konden bouwen (IMDB). De humor die ze aan de prins mee gegeven hebben is bijzonder grappig, en dat dan gecombineerd met zijn totaal zorgeloze onverantwoorde houding maakt het voor mij op dit moment een van de meest favoriete game personages.

Een ander personage dat ook wel in het oog springt om dezelfde reden is Drake uit Drakes fortune. Deze schatjager komt onbedoeld weer in hopeloze problemen terecht door zijn medespelers, en weet zich daar met de nodige humoristische opmerkingen iedere keer toch weer doorheen te werken. Dus, Drake krijgt een eervolle vermelding op de tweede plaats.

4 comments

  1. De prince is wel een goede ja. Ik denk dat ik vanmiddag ook maar eens ga inhaken op dit gebeuren, helaas net achter jullie, maargoed ik was er even tussenuit..

Comments are closed.