Bordspel: Lords of Waterdeep

In de afgelopen jaren hebben Lieneke en ik een aardige verzameling bordspellen opgebouwd, veel van deze spellen hebben we eerst een keer op TableTop gezien (aanrader) en hebben we daarna gekocht.

De beste aanschaf op dit gebied is in 2013 toch wel het spel Lords of Waterdeep geweest, een spel waarbij je quests moet voltooien door het verzamelen van de juiste “resources”. Deze resources kan je verzamelen door per ronde je tokens op de corresponderende vakken te zetten, de uitdaging is dat er in totaal maar 8 rondes zijn en per ronde een resource vak maar door 1 speler bezet mag worden. Nou zijn er wel meerdere mogelijkheden om aan deze resources te komen, zo kan je ook nog gebouwen kopen die vervolgens weer het nodige opleveren. Daarbij is het dan ook nog zo dat je een persoonlijke “quest” hebt die je aan het einde bij de puntentelling weer extra voordeel op kan leveren.

lords of waterdeep board

Gezien het spel een beperkt aantal rondes heeft en niet bijster complex is (alhoewel het wel zo lijkt als je het spel voor het eerst ziet) kan je het spel eigenlijk met iedereen wel even “snel” (een uurtje) spelen. Wat mij betreft dus in ieder zeker een aanrader voor iedereen die iets met bordspellen heeft. Overigens is het goed om te kijken waar je het spel wil bestellen, in mijn geval was het +- 15 euro goedkoper om het spel via Amazon uit de VS te bestellen (inclusief import heffingen), je zal dan alleen wat langer moeten wachten.

Tot slot dan nog de video waar ik het spel voor het eerst gezien heb.