Boeken: Dag 9 – Favoriete type non-fictie boek

Ik lees eigenlijk niet zo heel veel non-fictie boeken, behalve dan de studieboeken voor mijn werk, maar die zou ik niet heel erg snel bestempelen als mijn favoriete boeken.. Daarnaast lees ik ook nog wel aardig wat boeken over bedrijfsstructuren en de werking van organisaties, maar alhoewel ik ze wel leuk vind om te lezen is het nou ook weer niet echt een favoriet.

Dus dan maar een genre waar ik graag meer over zou willen lezen en ook wel veel interesse in heb.. De header van deze post verraad al wel een beetje welke richting het op zal gaan, maar boeken over wetenschap kunnen vind ik erg leuk zijn om te lezen. Helaas is er niet superveel beschikbaar dat niet meteen te ver door gaat of teveel op de oppervlakte blijft.

Een lastig genre dus, maar met de opkomst van het internet zie je wel dat er op dit gebied steeds meer te lezen is, vaak wel verpakt in iets grappigs op populistisch, maar een mooi begin :). Ik kan me dan ook uren vermaken met video’s zoals die hier onder staat. De grote uitdaging is wel dat je zelf het nodige fact-checking werk zal moeten doen, maar dat is een vaardigheid die ik iedereen die zich op het internet bevind van harte kan aanbevelen..