Boeken: Dag 8 – Favoriete serie

Dit is eigenlijk nog wel een lastige, de meeste boeken die ik lees zijn series en maar zelden losstaande boeken. Maar om het actueel te houden heb ik een serie uit gekozen die niet zo zeer helemaal nieuw is, maar wel recentelijk is afgesloten. Eigenlijk zijn het twee aaneengesloten series die je als geheel moet lezen.

Het betreft de Star Crusaders boeken van Michael G. Thomas, de serie is onderverdeeld in een eerste serie van 6 boeken (Uprising) en een serie van 9 boeken (Nexus). Met in totaal 15 boeken is het een aardige rit, het zijn geen hele dikke boeken en de verhalen zijn niet supercomplex, maar daardoor leest ook wel lekker makkelijk weg. Wel moet ik zeggen dat ik de eerste 6 boeken beter vond dan de laatste set, maar dat komt misschien ook wel doordat ik ze eigenlijk relatief snel achter elkaar gelezen heb, daarbij is de opzet van de boeken qua indeling veelal aardig gelijk. Wat wel weer een goed punt is dat de verhalen zo zijn dat je wel echt door wil lezen om te weten hoe het verder gaat.

Het verhaal gaat over iemand die eigenlijk volledig in de put zit en een rol krijgt aangeboden in het leger om onder zijn gevangenisstraf uit te komen. Vanuit daar blijkt deze persoon meer dan waardevol te zijn, maar ook nog de nodige problemen aan te trekken door zijn wat licht ontvlambare persoonlijkheid. Deze persoon volg je in de reeks boeken eigenlijk zijn gehele verdere leven waarbij de mensheid meer dan eens in gevaar komt door een zeker in het begin nog onbekende vijand. De boeken richten zich verder vooral op grote “veldslagen”, infiltratie, space battle enzovoorts.

Een goede serie voor mensen die iets met dit genre heeft.