Boeken: Dag 5 – Slechtste boek dat je dit jaar hebt gelezen

Dat is een makkelijke, daar heb ik hier namelijk als eens eerder over geschreven.. Het boek The Circle van Dave Eggers.

Het boek is misschien niet eens slecht eigenlijk, het verhaal is goed en het sluit goed aan op de al maar groeiende invloed van partijen als Google en Facebook. Alleen het einde van dat boek, dat verpest gewoon alles.

Dat brengt me meteen bij een ander punt, ik heb eigenlijk maar weinig boeken gelezen die ik slecht vond, maar boeken met een einde waar ik me niet in kan vinden komen een stuk vaker voor. Als het verhaal goed afgerond is maakt het me niet zo veel uit of de hoofdpersoon nou uiteindelijk succesvol of dood is, zolang het maar sluitend is. Helaas lijkt het er op dat veel schrijvers betaald krijgen voor een X aantal pagina’s en dat iedere extra pagina een monsterlijke boete oplevert, het afraffelen van verhalen is dus eigenlijk aan de orde van de dag en dat is zonde.

Niet alleen het boek “The Circle” heeft dit probleem, maar ook het boek “De rijkdom van Saoed” heeft een einde waarvan ik vind dat de schrijver zich er te gemakkelijk vanaf gemaakt heeft.