Boeken: Dag 4 – Beste boek wat je dit jaar gelezen hebt

Het “beste” boek is een beetje een ruim begrip, ik vind boeken om verschillende redenen goed en waar in sommige boeken het verhaal eigenlijk 0 diepgang heeft kan het toch goed verteld worden waardoor het uiteindelijk nog een goed boek is.

Ik ga dan dus maar voor het meest meeslepende verhaal en zoals het plaatje boven de post al doet vermoeden gaat het dan om de Hunger Games Trilogie. Nog niet veel vaker heb ik drie stevige boeken zo snel achter elkaar gelezen. Of dat nou komt door het verhaal of door de schrijfstijl durf ik zo niet te zeggen, maar  ik heb de serie in ieder geval zo goed als in een keer uitgelezen. Als je geen zin hebt om de boeken te lezen maar wil wil weten waar het over gaat zou je de trailer van de eerste film even kunnen bekijken, dat scheelt mij hier ook een stukje schrijven over de inhoud van de boeken :).

Ik moet wel zeggen dat de verfilming van de boeken op zich wel goed is tot dusver, maar dat de spanning uit de boeken niet goed over komt. Dat is overigens sowieso vaak wel een probleem bij boek verfilmingen maar daarover later meer :).

Een ander boek wat hiervoor in aanmerking kwam is het boek Inferno van Dan Brown. Alhoewel je kunt twisten over de manier waarop “feiten” gebracht worden in zijn boeken is zijn schrijfstijl in mijn ogen heel erg goed. Dit boek was ook weer erg goed geschreven, en het einde van het boek waarin het plot duidelijk wordt is ook een erg gedurfd onderwerp wat nog wel enigszins actueel is.