Benzineprijs

Er is een groeiende onvrede over de benzineprijs, er komen steeds meer acties vanuit “het volk” die de aandacht hierop proberen te vestigen en hier iets aan proberen te doen.. Veel van de aangedragen opties gaan niet veel uithalen, een dag niet tanken is natuurlijk totaal zinloos, als ik vandaag niet tank, moet ik het morgen, dus dat helpt niet.. Een dag allemaal met het OV zou een optie zijn, alleen rijden er geen bussen en kan ik helaas ook niet met het OV op mijn werk komen :(.

Nou kreeg ik een mailing die ik normaal niet zou openen, maar nu toch nog eens doorgekeken heb.. Wat ze hierin voorstellen zou best wel eens kunnen werken, maar dan is het wel zaak om hier met zoveel mogelijk mensen aan mee te doen om zo voldoende impact te krijgen..

Wanneer iedereen er voor kiest om niet te tanken bij de grootste 2 brandstof leveranciers van het land, bestaat de kans dat deze bedrijven geneigd zijn een lager prijsbeleid te voeren om toch klanten terug te krijgen (zie “prijzenoorlog” van de supermarkten). In de mailing word voorgesteld om NIET bij Shell of Esso te tanken, wanneer genoeg mensen hieraan mee zouden doen zou dit best wel eens het gewenste effect kunnen hebben.. In het ergste geval denken de partijen waar we dan wel tanken dat ze nu goed kunnen cashen, en dan verhogen ze de prijzen ;). Maar oke, het proberen waard, NIET tanken bij Shell of Esso

5 comments

  1. vooral jammer dat de tankstations niet de hoofdoorzaak zijn de wat hoge prijs per liter, maar juist de belastingen via het rijk en de belachelijke prijs per barrel.

    Overigens tank ik voornamelijk bij de BP voor de freebees 🙂

  2. Ik tank ook BP voor de freebees, dus ik heb geen problemen met deze actie 😉

    Maar inderdaad, per liter benzine is 90ct belastingen ed, en 75 ct is daadwerkelijk de benzine.. Alleen is het zo dat al zouden ze die 90ct er af halen, dan word de benzine lekker goedkoop, we worden alleen dan wel voor een paar miljard ergens anders hard genaaid..

Comments are closed.