Appartement opknappen

Een week of twee geleden heb ik met het aansluiten van de spiegelverlichting en het stopcontact de badkamer eindelijk af gemaakt, ooit moet het plafond nog gedaan worden, maar dat heeft helemaal geen haast als het aan mij ligt. Eigenlijk zou het toilet nu het volgende project moeten worden, maar dat is iets wat we niet even tussendoor kunnen doen en iets meer planning vereist. Dus ben ik gisteren maar aan een andere wens begonnen.

Al een tijdje stoorde het me verschrikkelijk dat op een paar plaatsen het behang los begon te komen in de hoekjes, met de lekkage die we in het plafond in de huiskamer gehad hebben werd het er al niet heel veel beter op, dus tijd voor actie. Met ongeveer 2-3 uur werk was van de grootste muur in de huiskamer al het behang verwijderd.

Dit was het makkelijke deel van de klus, na even een bouwmarkt bezocht te hebben kon het egaliseren beginnen. Alhoewel het redelijk zwaar was moet ik zeggen dat het me op een paar kleine puntjes niet heel erg is tegengevallen. We moeten nog een klein stukje afmaken (te weinig egalisatie middel gehaald) en een paar kleine oneffenheden wegwerken, maar behalve dat ziet het alvast een stuk beter uit :).

 

Op de foto lijkt het allemaal niet al te glad, maar dat komt vooral doordat sommige delen droger zijn dan andere en dus een andere kleur hebben. Vanavond kan ik het laatste stukje in orde maken en wat oneffenheden wegschuren, dan is het morgen een witte basislaag opbrengen en donderdag of vrijdag de definitieve kleur opbrengen. Die kleur kiezen is wel nog een uitdaging, het moet een soort grijs of een bruine tint worden, maar wat dan precies weten we nog niet..

4 comments

  1. Jessica en ik vroegen ons toevallig afgelopen weekend nog af hoever de verbouwingen inmiddels waren 😛

Comments are closed.